Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Produkcija  /  Ogledalo vlasti

31. 03. 2011

EPIZODE SERIJALA „OGLEDALO VLASTI“ U APRILU 2011.

Stigli smo do poslednjeg meseca emitovanja TV serijala "Ogledalo vlasti". Za april 2001, ANEM, u saradnji sa produkcijskom kućom A-medija, priprema preostale 3 epizode ovog serijala koje se bave problemom korupcije u Srbiji.

U prvoj aprilskoj, a ujedno i osamnaestoj epizodi serijala, saznaćete zašto stanovnici Sečnja još uvek nemaju kanalizaciju, iako je posao ugovoren 2006. godine i u njega je investirano oko 70 miliona dinara. Šta je sporno i zašto se posao od 150 dana odužio više od 5 godina? Podnete su i krivične prijave protiv investitora i izvođača, pa će sud utvrditi ko je kriv, ali najveću štetu trpe građani Sečnja.

I informacije o sadržaju preostale dve aprilske epizode biće ovde dostupne, u skladu sa dinamikom njihovog emitovanja.

U 19-toj epizodi "Ogledala vlasti" saznaćete zašto je Zaštitnik građana doneo preporuke beogradskoj opštini Lazarevac da bude tranparentnija i da bolje zaštiti interese građana Lazarevca i okoline u postupku eksproprijacije radi širenja kopova "Kolubare". Pojedini građani su se žalili da im nisu jasni kriterijumi zašto se ne plaća naknada za sve pomoćne objekte. Pored nadležnih iz pravnih službi "Kolubare" i opštine Lazarevac, sagovornik je i Saša Janković, Zaštitnik građana.

U poslednjoj epizodi "Ogledala vlasti" reč imaju stručnjaci koji se bave borbom protiv korupcije. Čedomir Čupić, Verica Barać, Saša Janković, Rodoljub Šabić i Nemanja Nenadić govore o tome šta bi se moglo unaprediti u borbi protiv korupcije u Srbiji, a kroz serijal od 19 epizoda videli smo koliko ovaj problem opterećuje život građana. Pored edukacije, strožih sankcija i veće transarentnosti, oni predlažu i da se osvrnemo da pozitivne primere drugih zemalja.

Ovaj TV serijal se realizuje uz finansijsku pomoć organizacije National Endowment for Democracy (NED) i Fonda za otvoreno društvo, Srbija (FOD).

 

 

 

  • Nema komentara.

Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs