Home  /  Medijska scena  /  Region i svet

30. 11. 2011

Nova pravila: izveštavanjem na Twitteru do Pulicera?

Njujork, 30.11.2011. (pulitzer.org, Sarajevo Mediacentar Online) - Nove promene u pravilniku za dodelu najprestižnije novinarske nagrade naglašavaju brzinu izveštavanja, što bi moglo značiti da bi se ozbiljnim kandidatom za Pulitzera ove godine mogao smatrati i Twitter.

Odbor za dodelu Pulicerove nagrade i ove je godine kriterijume prilagodio razvoju tehnologije i trendovima u medijima, te su, nakon prvog Pulicera za online novinarstvo, ove godine na red došle promene u brzini izveštavanja na internetu. Naime, nova pravila u kategoriji udarnih vijesti naglašavaju real time izvještavanje koje "što je brže moguće tačno izveštava o događajima i, kako vreme prolazi, početnom izveštaju dodaje nove informacije i kontekst".

Ovako formulisan pravilnik bi mogao značiti da se u razmatranje za Pulicerovu nagradu mogu uzeti i Twitter nalozi, trenutno najpopularniji alat za live blogging, na kojem su u proteklih nekoliko godina više puta prvi put obavljene udarne vesti. 

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs