Home  /  Medijska scena  /  Region i svet

15. 05. 2015

Pojavio se potencijalni svedok ubistva Duška Jovanovića

15.5.2015. (Tanjug) - Predsednik Komisije za istragu napada na novinare Nikola Marković saopštio je da se pojavio potencijalni zaštićeni svedok ubistva glavnog urednika lista "Dan" Duška Jovanovića.

PODGORICA - Predsednik Komisije za istragu napada na novinare Nikola Marković saopštio je da se pojavio potencijalni zaštićeni svedok ubistva glavnog urednika lista "Dan" Duška Jovanovića.

Marković je sinoć u emisiji "Načisto" na TV Vijesti, dodao i da su ljudi koji se bave istragama saopštili da iskaz potencijalnog zaštićenog svedoka predstavlja materijal za ozbiljan rad.

Ovaj zaštićeni svjedok, kako je naveo Marković, saslušan je u jednoj stranoj zemlji, a sa slučajem je upoznato crnogorsko tužilaštvo.

"To lice se nalazi u trećoj zemlji, saslušali su ga nadležni organi te države o okolnostima ubistva Duška Jovanovića, bez našeg prisustva", rekao je Marković.

Marković je rekao da je nadležne organe u Crnoj Gori upoznao sa postojanjem potencijalnog svedoka ubistva Jovanovića.

"Lice koje je tražilo status zaštićenog svedoka u početku nije htelo da sarađuje sa našim državnim organima. Imao je otklon prema našem tužilaštvu i policiji. Pošto nije bilo drugog načina, ubedili smo ga da mora poštovati pravne procedure ako želi da se reši taj slučaj. Dogovorili smo se da predstavnici našeg tužilaštva, ili kako to već podrazumeva Institut međunarodno-pravne saradnje, odu na određeno mesto, porazgovaraju sa svedokom. Taj predmet je sad u rukama tužilaštva", kazao je je Marković. 

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs