Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

19. 03. 2010

POZIV ZA PODNOŠENJE PREDLOGA PROJEKATA ORGANIZACIJAMA GRAĐANSKOG DRUŠTVA (OGD) U PARTNERSTVU SA MEDIJSKIM KUĆAMA

ISC najavljuje Poziv za podnošenje predloga projekata organizacijama građanskog društva (OGD) u partnerstvu sa medijskim kućama

Institut za održive zajednice (ISC) sprovodi petogodišnji program Inicijative zagovaranja građanskog društva (CSAI) vredan 18,5 miliona dolara, kojim podržava građansko društvo u Srbiji u nastojanju da pomogne građanima da preuzmu odgovornost i ostvare svoj uticaj na zajednicu u kojoj žive. Putem grantova, obuke i mogućnosti umrežavanja, ovaj program pomaže inicijativama građana i organizacijama građanskog društva da delotvornije iznesu svoje prioritete, kao i da koordinišu svoje aktivnosti sa državom i privatnim sektorom kako bi značajno poboljšali kvalitet života ljudi. Ovaj program finansiran je od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Svrha ovog poziva organizacijama građanskog društva (OGD) u Srbiji je podsticanje organizacija da koriste masovne medije u promovisanju svojih uspešnih rezultata i jačanju uticaja svojih projekata kako bi se javnost bliže upoznala sa aktivnostima OGD. Grantovi će biti dodeljeni kreativnim predlozima koji obuhvataju važne priče o uspehu - istinite primere građana Srbije i OGD koji su na izuzetan način pokazali inicijativu i radili zajedno na ostvarenju suštinske promene u društvu. Priče o uspesima trebalo bi da promovišu pozitivan imidž građanskog društva i da pospeše aktivno učešće građana u svim aspektima javnog života. Na primer: projekti mogu da promovišu konkretne primere uspešnih kampanja javnog zagovaranja koje mogu poslužiti kao dobar model za rešavanje problema u društvu, ili relevantne aktuelne inicijative koje mogu motivisati građane da se u njih aktivno uključe. Publikacije, emisije i širenje dobrih strategija i pristupa biće sastavni deo uspešnih predloga. Preporučujemo OGD da razrade inovativan i kreativan pristup interakcije sa širom javnošću, kao i da koriste Internet i društvene medije poput YouTube-a, Facebook-a, MySpace-a, Twitter-a, blogova itd. Projekat treba da bude sproveden u partnerstvu sa nekom medijskom kućom (TV, radio, štampa, informativna agencija i/ili Internet portal) kako bi se uspostavio trajan odnos između ta dva sektora i omogućilo bolje upoznavanje javnosti sa aktivnostima OGD.

Preporučujemo OGD da, prilikom podnošenja predloga projekata, prilože i kratak video klip na YouTube-u kao dodatno sredstvo kojim objašnjavaju svrhu projekta, tok njegovog sprovođenja i očekivani uticaj na ciljnu populaciju. Izrada video klipa nije obavezna i neće se smatrati nedostatkom ukoliko ga predlog projekta ne sadrži. Ukoliko je priložen, video klip bi trebalo da demonstrira smisao za kreativnost i inovaciju podnosioca projekta.

Organizacije treba da podnesu Predlog projekta i Predlog budžeta na ISC-ovim aplikacionim formularima, na engleskom jeziku. Poziv i aplikacione formulare možete preuzeti sa sajta ISC-a: http://iscserbia.org/news/news/article/rfa_media_outlet.php

ISC/CSAI će obezbediti ograničenu pomoć kandidatima za grantove u izradi predloga projekata. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovim Pozivom, molimo Vas da pošaljete e-mail na isc@iscserbia.org.

ROK ZA PODNOŠENJE PREDLOGA PROJEKATA: 16. april 2010, 15h.

Više o uslovima konkursa pogledajte ovde

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs