Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Produkcija  /  Bolja Srbija

05. 06. 2010

Završen projekat "Bolja Srbija". Web portal nastavlja da funkcioniše!

ANEM je nedavno završio implementaciju projekta "Bolja Srbija", kojim je kao osnovna aktivnost bila predviđena produkcija radio serijala - trominutnih radijskih priloga kojima se promovišu pozitivni primeri angažovanja pojedinaca, grupa ili institucija koji su konkretno doprineli rešavanju nekog problema ili poboljšanju kvaliteta života građana u Srbiji. Ovim serijalom, ANEM je nastojao da pokaže da bolju Srbiju možemo i sami da stvaramo, ne čekajući da to za nas drugi urade i da  tako motiviše građane da se angažuju i preuzmu veću odgovornost u procesu tranzicije ka modernom demokratskom društvu, a institucije da budu odgovornije u svom radu. U okviru serijala je proizvedeno 147 priloga iz različitih mesta širom Srbije, uključujući i Beograd, u čijoj produkciji je učestvovalo 9 novinara, 1 iz Beograda i 8 lokalnih dopisnika. Prilozi su snimani u 24 mesta u svim delovima Srbije (+9 gradskih opština u Beogradu). U emisijama je bilo ukupno 404 sagovornika, ne računajući ankete sa građanima. Serijal se emitovao 7 meseci, od oktobra 2009, zaključno sa aprilom 2010, svakog radnog dana, u okviru centralnih informativnih blokova (nakon vesti) ili u drugim slušanim informativnim emisijama, na 42 ANEMove lokalne i regionalne stanice širom Srbije. Produkcija je realizovana u saradnji sa A medijom, produkcijskom kućom i ANEMovim dugogodišnjim partnerom.

ANEMov web portal "Bolja Srbija", nastao u okviru ovog projekta, nastavlja da funkcioniše i nakon njegovog završetka. Portal je namenjen promociji pozitivnih vrednosti u Srbiji, kao i dobre prakse pojedinaca i institucija, koji su uspeli da promene i sebe i stvari oko sebe na bolje. Posetioci mogu da učestvuju u kreiranju njegovog sadržaja, svojim komentarima ili prilogom u okviru rubrike "Pokreni priču". Stoga pozivamo sve zainteresovane da ispričaju svoju priču o boljoj Srbiji i tako doprinesu podsticanju pozitivnih vrednosti u Srbiji! Portalu možete pristupiti sa ANEMovog sajta - baner link ka "Boljoj Srbiji" se nalazi u desnom gornjem uglu.

Implementaciju projekta "Bolja Srbija" je podržala Norveška narodna pomoć (NPA)

  • Nema komentara.

Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs