Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Produkcija  /  Projekat "Insajder na lokalu"

30. 12. 2016

Godina prva

U decembru, grupa novinara je nastavila rad na traženju i analizi podataka za svaki grad pojedinačno u kojima su se priče istraživale, medijskoj arhivi i radu sa izvorima. U toku terenskog rada, ekipi polaznika/novinara pridružilo se i pojačanje u vidu novinara redakcije Insajder, koji svojim iskustvom i autoritetom treba da pomogne lokalnim novinarima u obrađivanju prikupljenih informacija i pruži potrebnu podršku i mentorske savete u sprovođenju ovih kompleksnih zadataka. Priče se intenzivno razvijaju u gradovima Novom Sadu, Pozarevcu, Cacku i Zajecaru i njihovim okolinama.

U prethodnih 12 meseci implementacije projekta, preko 30 novinara iz lokalnih i regionalnih ANEMovih stanica i online medija prošlo je kroz 3 specijalizovana seminara - obuke o tehnikama istraživačkog novinarstva, gde su im, uz pomoć tima novinara Insajdera, predvođeni Brankicom Stanković, pruženi potrebni alati i smernice za bavljenje istraživačkim novinarstvom na najvišem profesionalnom nivou. Kroz tri trodnevna seminara, dve posebno organizovane radionice i uz Priručnik, koji je kreiran i podeljen svim polaznicima seminara, kao dodatni vid uputstva o svim potrebnim tehnikama istraživačkoj novinarstva koji novinari mogu da koriste i kasnije u svakodnevnom radu u svojim matičnim redakcijama, podignuti su kapaciteti novinara i medija da se analitički bave i istražuju o temama koje javnost ima pravo da zna, a koje direktno utiču na život građana, kao što je pitanje kako se troši njihov novac. Nakon nekoliko krugova selekcije, odabrano je 4 novinara koji trenutno rade na razradi pojedinačnih priča u svojim sredinama, koje će biti predstavljene u serijalu TV dokumentarnih emisija, u sledećoj fazi projekta.

Projekat „Insajder na lokalu" sprovodi ANEM u partnerstvu sa Insader produkcijom d.o.o. Projekat se realizuje uz finansijsku podršku Evropske Unije kroz „Medijski program 2014".

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs