Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Produkcija  /  Projekat "Insajder na lokalu"

07. 07. 2017

Epizoda sedma: Novi Sad - drugi deo

insajder slika
insajder slika
Prema istraživanjima novinara Insajdera i ANEM-a, lokalne samouprave ne popisuju čak ni imovinu. U Novom Sadu, drugom po veličini gradu u Srbiji, nadležni organi ne znaju sa koliko zemljišta, poslovnih prostora ili stambenih kvadrata raspolaže grad. Zato je bilo moguće da se od 2006. godine ne naplaćuje zakup hotela na Petrovaradinu.

JP „Poslovni prostor" Novi Sad raspolaže sa oko 220.000 kvadrata koje može da izdaje u zakup. Kako je pokazalo istraživanje Insajdera i lokalnih stanica ANEM-a, početkom 2015. više od 60 hiljada kvadrata ovog prostora nije bilo izdato zakupcima.

Višegodišnja neodgovornost lokalnih vlasti dovela je do toga da se čak zakup 5.000 kvadata na Petrovaradinskoj tvrđani ne naplaćuje.

novi sad
novi sad1
novi sad1

Šta se dešavalo od 2006. do danas i zašto su lokalna javna preduzeća partijski plen, pogledajte u emisiji Insajder na lokalu: Javna preduzeća, tajne zloupotrebe - Novi Sad, 2. deo

 

eu logo
eu logo
Serijal je realizovan u okviru projekta ANEM-a i Insajder produkcije doo „Insajder na lokalu" koji finansira Evropska unija kroz „Medijski program 2014". Stavovi izneti u ovom serijalu su isključivo odgovornost ANEM-a i Insajder produkcije i ni na koji način ne odražavaju stavove i mišljenje Evropske unije.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs