Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Produkcija  /  Projekat "Insajder na lokalu"

08. 06. 2017

Treća epizoda serijala "Insajder na lokalu" - Zaječar, 2. deo

insajder slika
insajder slika
Prema istraživanju novinara ANEM-a i Insajdera, adekvatna kontrola lokalnih samouprava ne postoji, a nadležne republičke institucije ne preduzimaju ništa čak ni onda kada nezavisne državne institucije, kao što su Državna revizorska institucija i Fiskalni savet ukažu na brojne probleme i zloupotrebe. Zbog toga je bilo moguće da Zaječar poslednjih godina bude grad u kojem je za vlast bilo važnije da plaća koncerte estradnih zvezda, finansira rukometni i fudbalski klub, da sklapa ugovore o reklamiranju, umesto da isplaćuje socijalnu pomoć, da plaća struju gradskim školama i bolnicama, ili plate radnicima.
 
U najnovijoj epizodi serijala "Insajder na lokalu" između ostalog ćete moći da vidite kako je prošao jedan od retkih eksperimenata, odnosno pokušaj da se praktično privatizuje delatnost daljinskog grejanja.
 
insajder zajecar
insajder zajecar
insajder zajecar
 
Serijal Insajder na lokalu emituje se na TV N1 četvrtkom u 20 časova i u isto vreme online na zvaničnoj Facebook stranici Insajdera.
 
 
eu logo
eu logo
Serijal je realizovan u okviru projekta ANEM-a i Insajder produkcije doo „Insajder na lokalu" koji finansira Evropska unija kroz „Medijski program 2014". Stavovi izneti u ovom serijalu su isključivo odgovornost ANEM-a i Insajder produkcije i ni na koji način ne odražavaju stavove i mišljenje Evropske unije. 

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs