Marketing ANEM-a, kao posebno odeljenje u okviru Asocijacije, oformljen je u maju 2002. sa ciljem zastupanja interesa članica pred velikim marketinškim agencijama i njihovim klijentima i prodaje njihovog reklamnog prostora, kao i obavljanja drugih komercijalnih delatnosti u interesu Asociije: produkcije, prodaje, kupovine i distribucije radio i TV programa i reklamnih materijala. 

Marketing ANEM-a je svojim članicama omogućio da zajednički deluju u ovoj oblasti, a aktivnosti su prevashodno bile usmerene na marketinške agencije koje inače ne bi uzele u obzir oglašavanje na pojedinačnim stanicama sa malim pokrivanjem. ANEM je, putem ovog odeljenja, pomagao i razvoj pojedinačnih marketing službi svojih stanica.    

Uskoro postaje jasno da je neophodno priširiti poslovne aktivnosti na ovom planu i obezbediti odeljenju za marketing veću slobodu u radu kako bi ostvarivalo bolje rezultate. Tržišni principi rada, koji se u marketinškoj delatnosti zasnivaju na broju gledalaca ili slušalaca koji se može prodati oglašivačima, diktirali su pravac razvoja.

Upravni odbor odlučuje da stvori novi marketinški brend pod korporatnim okriljem ANEM-a, pod nazivom A-MEDIA. Novo preduzeće je registrovano u junu 2004. i u potpunosti preuzima ANEM-ove delatnosti marketinga i prodaje, vrlo brzo proširuje broj stanica sa kojima sarađuje, popunjujući demografske praznine kao i raznovrsnost profila i formata stanica kako bi odgovorilo na raznovrsne zahteve klijenata.

Koristeći dvanaestogodišnje iskustvo ANEM-a u profesionalizaciji medija i komunikacije u Srbiji, A-MEDIA ubrzano razvija i druge aktivnosti, prevashodno na polju produkcije - proizvodnje i adaptacije reklama, namenskih filmova, radio i TV emisija.

Sredinom 2006. ovaj novostvoreni brend postaje ANEM-ov izvršni partner u aktivnostima edukacije i produkcije.

Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs