Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Produkcija  /  Korak po korak

29. 11. 2010

DECEMBARSKI MAGAZINI „KORAK PO KORAK“

U decembru 2010, na 25 stanica ANEMa širom Srbije, počinje emitovanje TV magazina "Korak po korak", koje priprema A- medija u saradnji sa ANEMom!

Za decembar, prvi mesec emitovanja, pripremljena su 4 magazina od ukupno 24, koliko ih čini TV serijal "Korak po korak". Svaki od njih sadrži 3 priče iz 3 različita mesta sa zajedničkom opštom temom, a sve priče govore o tome da i u Srbiji postoje oni koji svoj život ili život ljudi oko sebe čine boljim, radeći i ponašajući se u skladu sa evropskim standardima i vrednostima.

Predstavljamo PRVI MAGAZIN

Kroz 3 priče iz različitih gradova, povezanih temom - zapošljavanje, gledaoci širom Srbije će moći da vide da su pozitivne promene moguće i u ovoj oblasti i to na primeru malih i srednjih preduzeća koja se razvijaju primenjujući nova znanja.

Prva priča iz Beograda, govori o tome:

Šta je privuklo Savu Marinkovića, koji je rođen i školovao se u SAD, da dođe u Srbiju; kako je grupa studenata osnovala sopstveno preduzeće; šta je bilo presudno da se Aleksandar Čubrilo vrati iz Holandije, gde je imao odličan posao u prestižnoj firmi.

Iz Kragujevca dolazi druga priča:

Kako je mlada profesorka engleskog jezika, Bojana Mikarić, odlučila da napusti posao u državnoj školi da bi primenila savremenije metode učenja dece i zašto su arhitekta Nikola Krivokuća i njegove kolege odlučile da osnuju biro u rodnom gradu.

Treća priča je iz Arilja:

Kada su mu štetočine uništile zasade malina, Ljubiša Milijanović je odlučio da krene novim putem i počeo je da gaji pitome borovnice. Saveti stručnjaka pomažu Ljubiši i drugim ariljskim voćarima da smanje rizike, povećaju prinose i prodaju na sve izbirljivijim tržištima.      

TEME ostala 3 decembarska magazina: Drugi magazin govori o tome kako se primenom evropskih standarda poboljšava zaštita životne sredine u Srbiji. Tema trećeg magazina biće zdravstvena prevencija, a četvrtog, društvena briga o starima.

U skladu sa dinamikom njihovog emitovanja, ovde će vam tokom decembra, za svaki od ova 3 magazina, biti dostupan kratak sadržaj njegovih priča, koji će se nalaziti u prilozima na kraju teksta.

Serijal "Korak po korak" će tokom 6 meseci, u periodu od decembra 2010. do maja 2011. godine, emitovati 25 ANEMovih regionalnih i lokalnih TV stanica: RTV OK (Kovačica), TV Jedinstvo (Novi Pazar), RTV Caribrod (Dimitrovgrad), TV VK (Kikinda), TV Smederevo (Smederevo), TV Spektar (Sombor), RTV Kragujevac (Kragujevac), TV Prima (Bajina Bašta), TV Soko (Sokobanja), TV Santos (Zrenjanin), TV Valjevo Plus (Valjevo), TV Alfa (Užice), Novosadska TV (bivši TV Apolo, Novi Sad), TV Leskovac (Leskovac), TV Mlava (Petrovac na Mlavi), TV B92 Info (Beograd), TV Nezavisna 017 (Vranje), TV Pančevo (Pančevo), TV Timočka (Zaječar), TV YU Eco (Subotica), TV Šumadija (Aranđelovac), TV Trstenik (Trstenik), TV Kruševac (Kruševac), TV Niška (Niš), TV Čačak (Čačak).

Decembarske magazine možete pogledati na linkovima ispod:

Magazin 01

Magazin 02

Magazin 03

Magazin 04

 

 

 

 

 

Serijal je napravljen uz finansijsku podršku Evropske unije kroz program Medijski fond u okviru evropskih integracija, kojim rukovodi Delegacija EU u Republici Srbiji, a realizuje BBC World Service Trust. Za sadržaj programa je isključivo odgovorna A-media i on ni na koji način ne odražava stavove i mišljenje Evropske unije.

Priče drugog decembarskog magazina "Korak po korak"
Priče trećeg decembarskog magazina "Korak po korak"
Priče četvrtog decembarskog magazina "Korak po korak"

  • Nema komentara.

Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs