Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Produkcija  /  Korak po korak

03. 06. 2011

ZAVRŠENO EMITOVANJE TV SERIJALA „KORAK PO KORAK“

Završena je produkcija i emitovanje A-Medijinog TV serijala "Korak po korak". Serijal je realizovan u saradnji sa ANEMom, a uz podršku Evropske Unije.

Ovaj serijal je, tokom šestomesečnog emitovanja, kroz 24 magazina, sa ukupno 72 priče, nastojao da doprinese promovisanju evropskih standarda i vrednosti. Gledaoci širom Srbije su jednom nedeljno na 25 ANEMovih TV stanica imali priliku da pogledaju po jedan magazin o primerima pozitivnih promena u Srbiji koje život građana čine boljim, sa jasnom vezom između tih promena i primene evropskih standarda, a teme koje je serijal obradio su iz onih oblasti za koje su građani najneposrednije zainteresovani i u kojima mogu lako da prepoznaju pozitivne promene:

  • zapošljavanje i zaštita na radu,
  • socijalna zaštita i smanjenje siromaštva,
  • zdravstvena zaštita,
  • zaštita životne sredine,
  • zaštita potrošača,
  • pravna zaštita, zaštita prava građana i zaštita od diskriminacije,
  • reforma i jačanje lokalne samouprave i ponašanje državnih funkcionera
  • regionalni razvoj i prekogranična saradnja.

Svaki od 24 magazina je sadržao 3 priče iz tri različita mesta u Srbiji, sa zajedničkom opštom temom. Magazini su premijerno emitovani u periodu od decembra 2010. do maja 2011. na ANEMovim regionalnim i lokalnim TV stanicama. Iako je premijerno emitovanje na ANEMovim stanicama završeno, sva 24 magazina možete pogledati na YouTube-u. Linkove za svaki magazin možete naći i na ANEMovom web sajtu u rubrici Produkcija/Korak po korak, u tekstovima kojima su svakog meseca bili predstavljeni magazini emitovani u tom periodu.

 

 

 

 

 

Serijal je napravljen uz finansijsku podršku Evropske unije kroz program Medijski fond u okviru evropskih integracija, kojim rukovodi Delegacija EU u Republici Srbiji, a realizuje BBC World Service Trust. Za sadržaj programa je isključivo odgovorna A-media i on ni na koji način ne odražava stavove i mišljenje Evropske unije.

  • Nema komentara.

Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs