Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Produkcija  /  Korak po korak

30. 03. 2011

APRILSKI MAGAZINI TV SERIJALA "KORAK PO KORAK"

Tokom aprila 2011, na ANEMovim lokalnim/regionalnim TV stanicama biće prikazana 4 nova magazina TV serijala "Korak po korak" koje je pripremila produkcijska kuća A-media, u saradnji sa ANEMom.

Svake nedelje aprila, gledaoci širom Srbije će moći da pogledaju po jedan od ovih magazina, sa po 3 priče iz 3 različita mesta, povezanih zajedničkom opštom temom, o pozitivnim promenama u našoj sredini koje život građana čine neposredno boljim, a rezultat su primene evropskih standarda.

Osamnaesti magazin serijala "Korak po korak", ujedno i prvi aprilski magazin, kroz 3 priče govori o tradicionalnim zanimanjima i udruživanju kao putu do posla.

Prva priča je iz Blaca

Ljubiša Nedeljković iz sela Tulare ne brine o tome kako će da proda mleko od svojih krava. Sve otkupljuje mlekara "Lazar" iz Blaca, koja se sa drugim proizvođačima sireva i njihovim kooperantima - stočarima, udružila u Klaster sireva "Jug".

Druga priča je sa Peštera

Porodica starog Šariha Nurkovića iz sela Delimeđe živi od prodaje jaganjaca, mleka i sira. Ali od "devedesetih" su pašnjaci u ovom tradicionalno stočarskom kraju gotovo opusteli, pa je lokalna organizacija "Merhamet" pokrenula kružnu distribuciju ovaca domaćinstvima i pomogla im da osnuju zadrugu. Tako je i Šarih povećao stado za 30 ovaca.

Treća priča je iz Inđije

U svom domu Valentina Bojanić svakoga dana dočekuje četiri koleginice sa kojima priprema novu seriju predmeta ukrašenih tradicionalnim ručnim radom. One su preko lokalnog udruženja uključene u rad Etno mreže - organizacije čiji je cilj očuvanje kulturne baštine i smanjenje nezaposlenosti.

TEME ostala 3 aprilska magazina: Tema devetnaestog magazina je zaštita prava građana, dvadesetog  je približavanje lokalnih samouprava potrebama građana, a dvadeset prvog je zaštita prirode.

U skladu sa dinamikom njihovog emitovanja, o temama i kratkim sadržajima priča preostala 3 aprilska magazina moći ćete da se informišete u prilozima koji će se nalaziti na kraju ovog teksta.

Aprilske magazine možete pogledati na linkovima ispod:

Magazin 18

Magazin 19

Magazin 20

Magazin 21

slika

 

Serijal je napravljen uz finansijsku podršku Evropske unije kroz program Medijski fond u okviru evropskih integracija, kojim rukovodi Delegacija EU u Republici Srbiji, a realizuje BBC World Service Trust. Za sadržaj programa je isključivo odgovorna A-media i on ni na koji način ne odražava stavove i mišljenje Evropske unije.

Priče devetnaestog magazina TV serijala "Korak po korak"
Priče dvadesetog magazina TV serijala "Korak po korak"
Priče dvadeset prvog magazina TV serijala "Korak po korak"

  • Nema komentara.

Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs