Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Produkcija  /  Korak po korak

04. 05. 2011

MAJSKI MAGAZINI TV SERIJALA “KORAK PO KORAK”

Za poslednji mesec emitovanja, A-media je, u saradnji sa ANEMom, pripremila preostala 3 magazina TV serijala "Korak po korak", koji će se emitovati na 25 ANEMovih lokalnih i regionalnih TV stanica.

U prvoj nedelji maja, gledaoci širom Srbije će moći da pogledaju dvadeset drugi magazin TV serijala "Korak po korak", sa 3 priče iz 3 različita mesta koje su povezane zajedničkom temom -  zapošljavanje ugroženijih grupa stanovništva.

Predstavljamo vam 22. magazin:

Prva priča je iz Niša:

Slobodanka živi sama sa dvoje dece i mora dobro da razmisli kako troši svaki dinar. Ona je stomatolog, ali nema stalni posao. Kao i drugima u istoj situaciji, Slobodanki pomaže Udruženje samohranih majki - da se prekvalifikuje i što pre dođe do prihoda za svoju porodicu.

Druga priča je iz Beograda:

Miša ima oštećen sluh. Radi u firmi za brzu dostavu pošte. Njegov poslodavac, kao i svi drugi, sada je obavezan da na svakog pedesetog radnika zaposli jednu osobu sa invaliditetom, ili da plati nadoknadu Fondu za podsticanje zapošljavanja ljudi koji imaju neki oblik invaliditeta.

Treća priča je iz Novog Sada:

Nataša Baro je direktor proizvodnje, a Dejan Kapris direktor finansija u preduzeću ADSP Crew. Oni su, kao i ostali zaposleni u tom preduzeću, učenici Tehničke škole "Pavle Savić". Cilj osnivanja učeničkih kompanija je da mladi nauče kako funkcionišu preduzeća i tržište, i da kasnije lakše dođu do posla.

TEME preostala 2 majska magazina: Tema dvadeset trećeg magazina su promene u gradovima i opštinama preko programa Exchange, a dvadeset četvrtog magazina je zaštita prava potrošača.

U skladu sa dinamikom njihovog emitovanja, o temama i kratkim sadržajima priča poslednja 2 magazina moći ćete da se informišete u prilozima koji će se nalaziti na kraju ovog teksta.

Majske magazine možete pogledati na linkovima ispod:

Magazin 22

Magazin 23

Magazin 24

 

 

 

 

 

Serijal je napravljen uz finansijsku podršku Evropske unije kroz program Medijski fond u okviru evropskih integracija, kojim rukovodi Delegacija EU u Republici Srbiji, a realizuje BBC World Service Trust. Za sadržaj programa je isključivo odgovorna A-media i on ni na koji način ne odražava stavove i mišljenje Evropske unije.

Priče dvadeset trećeg magazina TV serijala "Korak po korak"
Priče dvadeset četvrtog magazina TV serijala "Korak po korak"

  • Nema komentara.

Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs