Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Produkcija  /  Korak po korak

31. 01. 2011

FEBRUARSKI MAGAZINI TV SERIJALA „KORAK PO KORAK“

Za treći mesec emitovanja ovog serijala, A-medija je, u saradnji sa ANEMom, pripremila 4 nova magazina koji će biti prikazani na ANEMovim stanicama širom Srbije tokom februara 2011. godine.

Ovom prilikom vam predstavljamo deveti magazin serijala "Korak po korak", ujedno i prvi februarski magazin, koji kroz 3 priče govori o novim konceptima brige o deci bez roditeljskog staranja i sa smetnjama u razvoju.

Prva priča je iz Kraljeva

Miloš i njegova sestra Marija, sa još troje dece, žive u kući koja se zove Kupina. U SOS dečjem selu kod Kraljeva ima 14 kuća sa isto tako lepim imenom, a u njima sa SOS majkama u porodičnoj atmosferi odrasta stotinak dece bez roditeljskog staranja iz cele Srbije.

Druga priča je iz Beograda

Pre šest godina, Danijela, Marinko, Femka i Dragan prešli su iz Doma za mlade sa teškoćama u razvoju u četvorosobni stan u kome žive samostalno. Program "stanovanje uz podršku" u Srbiji je pokrenuo nevladin sektor, a sada to postaje i državna usluga socijalne zaštite.

Treća priča je iz Zrenjanina

Braća David i Danijel Bugar zbog bolesti ne mogu samostalno da se kreću i dugo se njihov svet uglavnom svodio na porodicu i dom. Otkako je otvoren Dnevni boravak za decu i omladinu sa invaliditetom, oni svakoga dana rado provode vreme u društvu.

TEME ostala 3 februarska magazina: Deseti magazin govori o poboljšanju kvaliteta i većoj pristupačnosti zdravstvenih usluga. Tema jedanaestog magazina su promene u lokalnim samoupravama koje utiču na kvalitet života građana, a dvanaestog korišćenje obnovljivih izvora energije.

U skladu sa dinamikom njihovog emitovanja, o temama i kratkim sadržajima priča preostala 3 februarska magazina moći ćete da se informišete u prilozima koji će se nalaziti na kraju ovog teksta.

Februarske magazine možete pogledati na linkovima ispod:

Magazin 09

Magazin 10

Magazin 11

Magazin 12

 

 

 

 

 

Serijal je napravljen uz finansijsku podršku Evropske unije kroz program Medijski fond u okviru evropskih integracija, kojim rukovodi Delegacija EU u Republici Srbiji, a realizuje BBC World Service Trust. Za sadržaj programa je isključivo odgovorna A-media i on ni na koji način ne odražava stavove i mišljenje Evropske unije.

Priče desetog magazina TV serijala "Korak po korak"
Priče jedanaestog magazina TV serijala "Korak po korak"
Priče dvanaestog magazina TV serijala "Korak po korak"

  • Nema komentara.

Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs