Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Produkcija  /  Korak po korak

24. 12. 2010

JANUARSKI MAGAZINI TV SERIJALA „KORAK PO KORAK“

Za drugi mesec emitovanja ovog serijala, A-medija, u saradnji sa ANEMom, je pripremila 4 nova magazina koji će biti prikazani na ANEMovim stanicama širom Srbije tokom januara 2011. godine.

Predstavljamo peti magazin serijala "Korak po korak", ujedno i prvi januarski magazin, koji kroz 3 priče govori o promenama u lokalnim samoupravama koje prate potrebe građana.

Prva priča dolazi iz Sjenice:

U Opštinskom uslužnom centru danas građani brzo obave sve što im je potrebno, a samo do pre tri godine čekali su pred šalterima, išli iz kancelarije u kancelariju, gubili vreme.

Druga priča je iz Vrnjačke Banje i govori o tome:

Kako Nina Milošević i njena porodica sada mogu unapred da izračunaju koliko će ih koštati potrošena voda, i kako digitalne mape pomažu radnicima  JKP „Beli izvor" da brzo otkriju kvarove na vodovodnoj mreži i hitno poprave naprslu cev.

Treća priča je iz Beograda i bavi se time:

Šta misle roditelji, nastavnici i učenici osnovnih škola u beogradskoj Opštini Vračar o video nadzoru i elektronskom dnevniku, i koliko se promenila nastava u trećem razredu otkako su učenici dobili prenosive računare.

TEME ostala 3 januarska magazina: Tema šestog magazina je uklanjanje prepreka za ravnopravnu uključenost osoba sa invaliditetom u društvo, sedmog je prekogranična saradnja kao mogućnost da se poboljša život građana, a osmog su novi koncepti i programi zapošljavanja.

U skladu sa dinamikom njihovog emitovanja, o temama i kratkim sadržajima priča preostala 3 januarska magazina moći ćete da se informišete u prilozima koji će se nalaziti na kraju ovog teksta.

Januarske magazine možete pogledati na linkovima ispod:

Magazin 05 

Magazin 06

Magazin 07

Magazin 08

 

 

 

 

 

Serijal je napravljen uz finansijsku podršku Evropske unije kroz program Medijski fond u okviru evropskih integracija, kojim rukovodi Delegacija EU u Republici Srbiji, a realizuje BBC World Service Trust. Za sadržaj programa je isključivo odgovorna A-media i on ni na koji način ne odražava stavove i mišljenje Evropske unije.

Priče šestog magazina TV serijala "Korak po korak"
Priče sedmog magazina TV serijala "Korak po korak"
Priče osmog magazina TV serijala "Korak po korak"

  • Nema komentara.

Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs